úterý 4. října 2011

Výprava velrybářská na Isle of Arran (part 2)


Day 2:

Ráno budíky nezvonily.. A i kdyby, tak asi nikdo nebyl schopný vstát. Někteří byli po včerejšku trošku ‘hangovered‘, někteří prostě unavení :) Plán výletu do hor by nevyšel tak či tak, protože začalo parádně pršet. Dostopovali jsme zpátky do Brodicku, sedli si v přístavu do kavárny a vymýšleli co dál.
Prvním cílem bylo nedaleké Heritage museum, které je věnováno historii ostrova a vlastně vůbec celé Británie. Za tři libry uvidíte směsici historických fragmentů (spoustu zemědělských strojů, kovárnu, zkameněliny, vojenské přístroje..).

Od muzea jsme chtěli dojet k destilerce, ale cestu nám zkomplikovala objížďka přes půl ostrova a taky hustý déšť, který začal být vážně k nesnesení. Nakonec jsme vzdali pokusy o stop a doběhli jsme se schovat do kavárny u cheese factory. Tam jsme strávili chvíli v obchodě s vychytávkami a pak jsme (unavení a trošku otrávení počasím) chytli poslední autobus do města.

Večer nám zpříjemnila prímová duha nad mořem. Nakonec jsme našli (v místnosti s cedulkou ‘restricted‘) elektrická kamínka, a tak jsme ještě chvíli poseděli u improvizovaného táboráku s harmonikou a whiskou.

Day 3:

Ráno jsme stornovali booking na auto, protože obloha byla nádherně čistá, a vyrazili na výlet. Tůra trvala asi 8 hodin a vedla na nejvyšší horu ostrova Goatfell (874m). Vzhledem k tomu, že jsme vyráželi prakticky od mořské hladiny, převýšení trasy bylo zhruba 900m :). Nádherné výhledy, horolezecké skalní pasáže, dokonalé, nepopsatelné.. fotky to snad trošku přiblíží :). Dolů jsme seběhli nejkratší cestou a celý výlet jsme zakončili anglickým jídlem v čínské restauraci u přístavu. Wow!




Spáleniště na zahrádce
(všimněte si židle s výhledem??)
Bota v kredenci
(dům plný bizarností) 
Jacob a telefon
heritage museum

Abstraktní pohled na pobřeží a na DUHU! 

Spokojený francouz
U táboráku

U táboráku

Naše ložnice
Ranní krásné počasí (to se musí využít)


HDR koník

Jacob (zatím plný síly)

Svačinka v údolí

Laurant (o hůl bohužel přišel na skalnaté pasáži)

Stream

taaam nahoru jdeme! ^

První checkpoint! (sidequest - find the French guy :)

Dan odpočívá

Jacob lítá


Pohled do údolí
Vrcholová
Krásně barevný vřes

Just chilling around, man .) (cd z trajektu)



3 komentáře:

  1. aaah! já tam chci taky!ta příroda je překrásná...závist!

    OdpovědětVymazat
  2. Bratránku, překrásná povídání a ještě překrásnější fotky!!! Moooc hezké :o) Jen... Kam jsi porboha dal vlasy????? :oO

    OdpovědětVymazat
  3. Nojo:) krajina je tu dokonalá.. Bohužel jsme se nikam jinam (kromě Arranu) mimo Glasgow zatím nedostali (kvůli typickému počasí.) .. Moje vlasy jsou kapitola sama o sobě :D teď je nejspíš budou nosit nějaké snivé pražské kikiny x)

    OdpovědětVymazat